Loading
AlleE-commerceUIUXWebsite

Webtilgængelighed

Webtilgængelighed ikke kun et spørgsmål om social retfærdighed og inklusion, men også en fordel for din forretning og din SEO.

Webtilgængelighed er en vigtig faktor i dagens digitale verden, da det giver alle brugere mulighed for at få adgang til og bruge et website, uanset eventuelle handicap eller begrænsninger. Det kan være fysiske handicap, såsom nedsat syn eller hørelse, eller kognitive handicap, som dysleksi eller ADHD. Det betyder, at du skal tage hensyn til forskellige måder, som folk kan interagere med dit website på, f.eks. ved hjælp af tastatur, skærmlæser, forstørrelsesglas eller stemmestyring.

Webtilgængelighed ikke kun et spørgsmål om social retfærdighed og inklusion, men også en fordel for din forretning og din SEO. Ved at gøre dit website tilgængeligt kan du nå ud til et større og mere mangfoldigt publikum, øge din konverteringsrate og kundetilfredshed, leve op til dit juridiske ansvar og forbedre din placering på søgemaskinerne.

Typiske tilgængelighedsfejl på websites er f.eks. at inkludere tekst oveni dine billeder uden beskrive dette i alternativ beskrivelse af billedet, at bruge overskrifter forkert eller uinformativt, at bruge farver i dine designs uden tilstrækkelige kontrastforhold – eller at designe formularer uden fejlmeddelelser. Disse fejl kan gøre det svært eller umuligt for nogle brugere at navigere, læse eller udfylde dit website.

 

20% af befolkningen har problemer med at få adgang til et website.

Disse fejl kan have en betydelig indvirkning på brugeroplevelsen og kan medføre, at brugere forlader dit website og søger efter alternativer.

Ifølge EU’s web accessibility-standarder har op til 20% af befolkningen problemer med at få adgang til et website, hvis der er manglende webtilgængelighed. Det betyder, at du potentielt kan miste et stort antal potentielle kunder, hvis dit website ikke er tilgængeligt for alle. Alene i Europa drejer det sig om omkring 90 mio. mennesker. I Danmark vil det svare til 1,2 mio. mennesker, som ikke ordentligt kan tilgå dit site.

For at sikre, at dit website lever op til EU’s standarder, skal det overholde WCAG 2.1 AA-standarderne. Disse standarder er designet til at sikre, at dit website er tilgængeligt for alle brugere, uanset eventuelle handicap eller begrænsninger.

Som ejer af et website, er det dit ansvar at sikre, at dit website lever op til disse standarder. Ved at gøre dit website tilgængeligt, kan du sikre, at alle brugere kan få adgang til dit indhold, og du vil også opnå at få en mere inkluderende og tilgængelig online tilstedeværelse.

Så hvis du vil have et website, der er tilgængeligt for alle brugere og opfylder EU’s standarder, så kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med den opgave.

Back To Top