Loading
ÅR

2023

OPGAVE

Webtilgængelighed

KUNDE

Bookbyen.dk Københavns Kommune

Fuld tilgængelighed for alle!

Bookbyen.dk er Københavns Kommunes portal for alle sports-, idræts- og kulturfaciliteter. Om det er et selskabslokale, badmintonbane eller karatefaciliteter du ønsker at booke og benytte i Københavns Kommune, er det igennem bookbyen.dk det foregår.

 

Siden har derfor mange daglige brugere i mange aldersgrupper og med forskellige behov i forhold til webtilgængelighed.

Bookbyen.dk er mere end bare en digital service. Det er et samlingspunkt, hvor alle – uanset fysiske, sensoriske eller kognitive evner – skal føle sig velkomne og skal kunne navigere frit.

Ifølge EU’s web accessibility-standarder har op til 20% af befolkningen problemer med at få adgang til et website, hvis der er manglende webtilgængelighed. Det betyder, at du potentielt kan miste et stort antal potentielle kunder, hvis dit website ikke er tilgængeligt for alle. 

Alene i Europa drejer det sig om omkring 90 mio. mennesker. I Danmark vil det svare til 1,2 mio. mennesker, som ikke ordentligt kan tilgå dit site.

For at sikre, at dit website lever op til EU’s standarder, skal det overholde WCAG 2.1 AA-standarderne. Disse standarder er designet til at sikre, at dit website er tilgængeligt for alle brugere, uanset eventuelle handicap eller begrænsninger.

Umano har sikret fuld webtilgængelighed på det eksisterende bookbyen.dk site således at det nu fuldt ud lever op til alle EU-standarder indenfor området.

Webtilgængelighed - kontrastforhold

Hvad har vi haft speciel fokus på med bookbyen.dk?

Vi har forbedret sitets webtilgængelighed med bl.a. disse nøglefunktioner:

Tilgængelighed for blinde og svagtseende: Informationer er nu lige så tilgængelige for blinde og svagtseende som for seende brugere.

Korrekt brug af overskriftskoder: Lettere for skærmlæsere at fortolke og navigere i bookbyens.dk´s indhold.

Optimeret for skærmlæsere: Alle bookbyens.dk´s informationstekster kan nu nemt tilgås af skærmlæsere.

Kontrastforhold: Tekst og farver på hjemmesiden er optimeret for at opfylde de nødvendige kontrastforhold.

Tastaturvenlig navigation: Fuld navigerbart site uden brug af en mus.

Skip Links: Let navigation ved at kunne springe direkte til det mest relevante indhold.

Talestyring: Mulighed for at navigere og interagere med siden ved hjælp af stemme.

Korrekt sprogopsætning til skærmlæsning: Nemmere for skærmlæsere at læse og forstå bookbyens.dk´s indhold.

Simpelt og tilgængeligt sprog: Nemmere forståelse for alle, inklusive brugere med nedsatte kognitive evner.

Korrekt kodeopsætning: Sprog og navne er ændret i koden så alle sider er fuldt korrekt opsat til oplæsning og fejlkodehåndtering.

Hos Umano er alle velkomne

Umano betyder menneske – og hos os betyder det menneskelige element meget. Vi udvikler, designer og programmerer løsninger for mennesker – alle mennesker, og derfor er vores forpligtelse til webtilgængelighed dybt forankret i vores kerneværdier.

Vi stræber efter at sikre, at de websites vi udvikler er inklusive, lette at bruge og givende for alle besøgende. Sammen skaber vi et digitalt rum, hvor alle kan deltage, udforske og interagere uden hindringer.

Vi opfordrer alle ejere af websites til at sikre fuld brugervenlighed for alle brugere og få rettet de uhensigtsmæssigheder, der eventuelt er på jeres site.

Er du i tvivl om hvordan du skal gå til opgaven og ønsker hjælp – eller skal vi tage fuld kontrol over projektet og sikre at jeres website lever op til EU-standarderne på området så tag fat i os.

Back To Top